Jesteśmy firmą szkoleniowo-doradcza z branży Horeca. Jesteśmy wsparciem dla przedsiębiorców chcących otworzyć lokal gastronomiczny, Szkolimy personel od podstaw, jak i personel który jest już na zaawansowanej drodze gastronomicznej, doradzamy na każdym etapie współpracy, konsultacje przeprowadzamy indywidualnie lub zbiorowo, prowadzimy szkolenia zarówno dla indywidualnych osób jak i dla pracodawców. Przeprowadzamy audyty operacyjne i wizerunkowe.
Naszym celem jest sukces
Twojego miejsca, Twojej firmy, Sukces lokalu
Firma została założona przez Magdalenę Wiśniewską Baran, która swoją przygodę z gastronomią rozpoczęła w latach 90. Zaczynała od stanowiska kelnerki, sprawowała funkcje kierownicze, managerskie oraz dyrektorskie w restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Od wielu lat prowadzi szkolenia tematyczne indywidualnie dla Restauratorów i Hotelarzy na terenie całej Polski. Od 2013 roku została założona firma Tabaka Kulinarna, która do dzisiejszego dnia jest rekomendowana i polecana przez osoby, które skorzystały z usług firmy.
Na przestrzeni lat, gastronomia zmienia się bo my się zmieniamy bo goście/ludzie się zmieniają. Cały zespół ekspercki to ludzie pracy, szefowie kuchni, szefowie cukierni, managerowie, bariści, barmani. Osoby zarządzające lokalami, świetni fachowcy z licznymi nagrodami i wyróżnieniami, chcący dzielić się wiedza z innymi. Osoby pracujące w renomowanym hotelach, restauracjach.
godzin szkoleniowych
konsultacji indywidualnych i telefonicznych
uczestników szkolenia
kilometrów przejechanych po Polsce
milionów na inwestycje przedsiębiorców
Poznaj nasz zespół
Marcin Sołtys
Szef kuchni Hotelu Indigo
Konrad Korszla
Szef cukierni Hotel Heron
Miłosz Kowalski
Executive chef Hyatt Place Kraków Hotel
Łukasz Cichy
Szef kuchni Restauracji Biała Róża
Łukasz Nowakowski
Szef kuchni i właściciel bistro Mięso w bułce
Beata Furmanek
Fotograf, Specjalista ds. Social Media