Szkolenia
Szkolenia mają na celu wyspecjalizowanie personelu pod kątem tematycznym, przekazaniu niezbędnej wiedzy, branżowej teoretycznej i praktycznej.
Szkolenia mają na celu wyspecjalizowanie personelu pod kątem tematycznym, przekazaniu niezbędnej wiedzy, branżowej teoretycznej i praktycznej.
Planowanie wstępnego budżetu.
Umowy handlowe (sztuka negocjacji).
Wyposażenie gastronomiczne, sprzęt gastronomiczny.
System gastronomiczny.
Procedury, raporty, zarządzanie.
Pełna dokumentacja biurowo – administracyjna dla hoteli i restauracji.
Planowanie personelu.
Rekrutacja i selekcja.
System ocen.
Planowanie karier i rozwój personelu.
Derekrutacja.
Przegląd metod, źródeł.
Kryteria selekcji.
Wybór pracownika (metody i techniki selekcji).
Tryb i zasady przeprowadzania postępowań selekcyjno-rekrutacyjnych w hotelach i restauracjach.
Omówienie specyfiki branży hotelarsko-gastronomicznej.
Struktura organizacji.
Znaczenia pracownika jako i jego wizerunku.
Techniki sprzedaży.
Motywacja.
Narzędzia sprzedaży.
Marka, logo, reklama, PR.
Pozyskiwanie nowych źródeł przychodu.
Wiedza, kompetencja, umiejętności jako forma rozwoju pracowników.
Techniki i metody do efektywnego zarządzania.
Komunikacja interpersonalna.
Komunikacja werbalna/niewerbalna.
Omówienie szczegółowo wszystkich technik i metod.
Sanepid, koncesja, funkcjonowanie zakładu gastronomicznego.
Kadry/prawo pracy.
Organizacja przyjęć okolicznościowych.
Zawieranie umów z przedstawicielami.
Promocja i reklama, odpowiedzialność managera.
Mądre zarządzanie lokalem gastronomicznym.
Kodeks obsługi.
Polityka magazynowania towarów.
Zagadnienia barmańskie. kelnerskie. winiarskie. baristyczne.
Zarządzanie personelem.
Omówienie przykładowych problemów z gośćmi.
Zasady zamawiania towaru, rozliczenia dobowe, zmiany oraz remanenty miesięcznie.
Harmonogram pracy.
Cechy dobrego managera (motywacja, negocjacje, komunikacja).
Elementy prawa pracy.
Organizacja serwisu kelnerskiego.
Omówienie obsługi konsumenta.
Manual serwisu.
Regulaminy, zakres obowiązków.
Wyposażenie sali konsumpcyjnej.
Podstawy savoir vivre.
Etykieta stołu.
Normy zachowania przy stole.
Język savoir vivre.
Komunikacja i korespondencja.
Zasady ubioru.
Przyjęcia, bankiety, wesela.
Zasady dobrego smaku i stylu.
System gastronomiczny.
Kontrola pracy wszystkich zatrudnionych pracowników.
Sprawdzanie procedur oraz ewentualnie wprowadzenie nowych.
Zaproponowanie skutecznego rozwiązania.
Zwiększenie rentowności.
Wyeliminowanie nieprawidłowości.
Optymalizacja kosztów.
Food Cost rzeczywisty, a Food Cost potencjalny.
Gospodarka magazynowa.
Kalkulacje cen.
Receptury. – Inwentaryzacja.
Polityka magazynowania towarów.
Planowanie, organizowanie, kierowanie, decydowanie.
Teoria motywacja i jej zastosowanie.
Zjawisko mobbingu.
Podstawowe instrumenty zarządzania.
Zawód szefa kuchni.
Food Cost/ gospodarka magazynowa.
Personal branding – kelner wizytówką restauracji.
Personal branding – recepcja wizytówka hotelu.
Szkolenie baristyczne.
Szkolenie barmańskie.
Szkolenie sommelierskie.
Szkolenie cukiernicze z elementami piekarnictwa.
Szkolenie kucharskie uzależnione od rodzaju kuchni i potrzeb restauracji.
Jeśli chcesz poznać szczegółowy harmonogram szkoleń, skontaktuj się z nami. Program szkolenia jest dobierany w zależności od poziomu zaawansowania i potrzeb restauratora.